top of page
Пошук

Клієнт завжди правий?

Класика жанру: «Правило номер один клієнт завжди правий. Правило номер два: якщо клієнт не правий - дивись правило номер один». Вітаю! Так народжується депресія та відчуття провини та «клієнтський тероризм». Так, дійсно тероризм, чистої води, коли клієнт починає виносити мозок бізнесу: вимагає знижки, погрожує, грубить персоналу та псує настрій іншим клієнтам. Власник (хороший) оберігає своїх працівників та розуміє їх цінність. Що оцей один клієнт зараз зіпсує настрій всьому колективу може навіть не на один день, і треба буде і ситуацію розбирати і персонал заспокоювати.

Як же діяти?

Змінюйте формулювання! Бо якщо клієнт правий завжди, то що і виходить? Бізнес завжди не правий? Є інше формулювання, яке зараз стає все більш популярним і воно мені дужче подобається: «клієнт, завжди, в центрі уваги!».

І ось що ми маємо коли вчимо бізнес реагувати саме так на забаганки клієнта. Що і велика проблема і маленьке питання для нас важливе.

Мені імпонує досвід заходу, коли бізнес може назавжди заборонити відвідувати клієнту свій заклад якщо той був до персоналу грубий або поводив себе не дуже ввічливо.

Я за те щоб залишати як негативні так і позитивні відгуки обом сторонам сервісу.

Заходиш в убер чи уклон і дивишся на свій рейтинг клієнта, тоді легше зрозуміти чому до одних машина приіжає швидко а іншим довго шукається. Бережіть людей для яких ви і ваш клієнт у центрі уваги❤️.

2 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Сервісне середовище

Ми часто опиняємось в загальних місцях користування і там ми можемо самі творити сервіс. Сервісне середовище - це може бути наприклад басейн, де ви оплачуєте вхід, лежаки та час перебування. Але ж ви

Як продавати дорого

Питання яке на тренінгу з продажу звучить найчастіше. У відповідь група чує від мене наступне: 💸 А чому вам мають плати більше ніж платять зараз? 💸 Що таке дорого? 💸 На що піде зароблена різниця? �

Сервіс та іноземні гості

Дивлячись на ваші коментарі, я тепер не маю сумнівів що будемо мати багато гостей після перемоги 🥰 І в них будуть певні очікування від України, можливо стереотипи чи упередження. Я 8 років працюю з к

bottom of page